Het Team

Bij Heart2Hear, werken we samen als een hecht team van getalenteerde professionals om een uitzonderlijke kijk op geluidsbeleving te bieden.

Onze diverse achtergronden in geluidstechnologie, design en gezondheidszorg stellen ons in staat om vanuit verschillende invalshoeken innovatieve oplossingen te creëren.

Wij geloven in een bottom-up aanpak. Hierbij kijken we naar gedrag, bedrijfsvoering en technologie.

 • Judith Veen

  Judith Veen

  De waarde van geluid ken ik maar al te goed. Als iets terugkeert waarvan je dacht voor altijd kwijt te zijn, is de waarde nauwelijks te beschrijven. Op de vraag of geluid, geluk en gezondheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, kan ik volmondig ‘ja!’ zeggen.

  Het heeft me geleerd meer aandacht te hebben voor het geluid voor en door de ander. Ik wil met meer aandacht luisteren.

 • Merel Ursem

  Merel Ursem

  Als soundscape adviseur staat de menselijke beleving van geluid voorop. Als je de kwaliteit van een geluidsomgeving, en daarmee iemands woon- of werkomgeving, wil onderzoeken, moet je dan ook verder kijken dan de decibellen.

 • Cees van Wezel

  Cees van Wezel

  Met mijn achtergrond in de psychologie, en een specialisatie in omgevingspsychologie, heb ik een diepe interesse in de interactie tussen mens en omgeving. Mijn focus ligt op het optimaliseren van gebouwen voor gezondheid en welzijn, met speciale aandacht voor de gezondheidszorg.

 • Arne Koole

  Arne Koole

  Vanuit mijn achtergrond als arts en onderzoeker in de Keel- Neus en Oorheelkunde heb ik altijd bijzondere interesse gehouden voor het menselijk gehoor. In mijn huidige werk als bedrijfsarts is mijn missie het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers.

 • Dennis Rodel

  Dennis Rodel

  Als veiligheidsadviseur in de zorg kom ik regelmatig geluidsproblematiek tegen, zowel bij medewerkers als cliënten en patiënten. Het gaat vaak om beleving en niet om wettelijke normen. Dat maakt de discussies erover interessant en ik verwacht dat geluid een steeds belangrijker thema zal worden in mijn werkveld.

Goede geluidsomgeving als nieuwste leefstijlthema in organisaties

Over Heart2Hear

Rinkelende telefoons, kletsende collega’s, een ratelende printer, een koffiemachine die de bonen maalt en geroezemoes op de achtergrond. Zie je in die omgeving nog maar eens te focussen op je werk. Dat lukt meestal wel, maar voor het brein is het topsport. Want al die chaotische geluiden moeten worden weggedrukt om de concentratie te behouden.

Om ervoor te zorgen dat mensen tot hun pensioen vitaal kunnen werken, moet er daarom niet alleen aandacht zijn voor de vijf bekende leefstijlthema’s (bewegen, voeding, roken, mentale balans en alcohol & drugs), maar ook voor een goede geluidsomgeving. Organisaties die maatregelen treffen om hinderlijk geluid te reduceren, bieden hun werknemers een gezondere werkomgeving met een lagere psychosociale arbeidsbelasting.

Heart2Hear maakt geluid zichtbaar voor de mens in de organisatie. Naast een unieke vragenlijst en interviews gebeurt dat letterlijk met behulp van een geluidscamera. En door deze uitkomsten te koppelen aan beleving en emoties wordt het voor anderen beter inzichtelijk wat er nodig is om vitaler te (blijven) werken, beter met elkaar te communiceren. De kwaliteit van interactie telt.

Hinderlijk geluid kost veel energie en als dit langere tijd duurt noemen we dat geluidstress. Het is niet voor niets dat de World Health Organisation aandacht vestigt op de relatie tussen stress gerelateerde klachten en de kans op hart- en vaatziekten.


Luisteren met aandacht

Over Mij

Sinds 2017 ben ik gefascineerd door geluid en hoe dit beleefd wordt. Ik besloot toen dat dit het onderwerp zou worden waarop ik mijn afstudeervraag voor mijn master zou richten. Deze fascinatie kreeg een grillig karakter toen ik in 2019 voor de tweede keer in mijn leven werd overvallen door sudden deafness. Na een korte periode van doofheid keerde gelukkig het geluid terug.

Deze gebeurtenis werd de aanleiding om te starten met Heart2Hear. Want ik realiseerde me dat ik een goede geluidsomgeving nodig heb om goed te kunnen functioneren. En dat blijkt om verschillende redenen voor heel veel mensen te gelden.

En er is vrijwel niets dat zo'n positieve bijdrage levert aan gezondheid als werk.

Tevreden klanten die je voor gingen

Klaar om dit onzichtbare probleem aan te pakken?

Plan direct onze kennismaking in.