Het Team

Bij Heart2Hear, werken we samen als een hecht team van getalenteerde professionals om een uitzonderlijke kijk op geluidsbeleving te bieden.

Onze diverse achtergronden in geluidstechnologie, design en gezondheidszorg stellen ons in staat om vanuit verschillende invalshoeken innovatieve oplossingen te creëren.

Wij geloven in een bottom-up aanpak. Hierbij kijken we naar gedrag, bedrijfsvoering en technologie.

  • Judith Veen

    Judith Veen

    Sinds 2017 ben ik gefascineerd door geluid en hoe dit beleefd wordt. Deze fascinatie kreeg een grillig karakter toen ik in 2019 voor de tweede keer in mijn leven werd overvallen door sudden deafness. Na een korte periode van doofheid keerde gelukkig het geluid terug. Deze gebeurtenis werd de aanleiding om te starten met Heart2Hear. Want ik realiseerde me dat ik een gezonde geluidsomgeving nodig heb om goed te kunnen functioneren. En dat blijkt om verschillende redenen voor heel veel mensen te gelden.

    En er is vrijwel niets dat zo’n positieve bijdrage levert aan gezondheid als werk.

  • Cees van Wezel

    Cees van Wezel

    Met mijn achtergrond in de psychologie, en een specialisatie in omgevingspsychologie, heb ik een diepe interesse in de interactie tussen mens en omgeving. Mijn focus ligt op het optimaliseren van gebouwen voor gezondheid en welzijn, met speciale aandacht voor de gezondheidszorg.

  • Arne Koole

    Arne Koole

    Vanuit mijn achtergrond als arts en onderzoeker in de Keel- Neus en Oorheelkunde heb ik altijd bijzondere interesse gehouden voor het menselijk gehoor. In mijn huidige werk als bedrijfsarts is mijn missie het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers.

  • Marieke Noppen

    Marieke Noppen

    Als ervaringsdeskundige ben ik mij bewust van de invloed van geluid, wat het ons kan brengen, wat het je kan kosten en hoe je daar mee om kan gaan. Ik zet mij graag in om anderen hierbij te helpen.

  • Dennis Rodel

    Dennis Rodel

    Als veiligheidsadviseur in de zorg kom ik regelmatig geluidsproblematiek tegen, zowel bij medewerkers als cliënten en patiënten. Het gaat vaak om beleving en niet om wettelijke normen. Dat maakt de discussies erover interessant en ik verwacht dat geluid een steeds belangrijker thema zal worden in mijn werkveld.

  • Janouk Kosters

    Janouk Kosters

    Tijdens mijn promotietraject heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op mensen met dementie. Vanuit de soundscape benadering hebben we een fijner thuis kunnen maken voor deze mensen. Hoe mensen geluid ervaren vind ik het allerbelangrijkst, dit mede doordat ik zelf ook erg gevoelig ben voor geluid. daarom zet ik mij graag in bij Heart2Hear voor het verbeteren van geluid, met name in de zorg.

  • Louise de Laat

    Louise de Laat

    Met mijn ervaring als business developer speel ik een rol bij Heart2Hear in het bevorderen van het bewustzijn over de de impact van geluid op de mens. Daarnaast vind ik het leuk om advies te bieden in de ontwikkeling om het geluidsbewustzijn te verbeteren. Zo draag ik bij aan de groei en de impact die we met Heart2Hear willen maken. We doen dit door bedrijven te adviseren hoe ze hun geluidsomgeving kunnen optimaliseren. Dan gaat het om producten en diensten die mensen helpen beter om te gaan met geluid in hun dagelijks leven.

  • Bianca

    Bianca

    Geluid en akoestiek fascineren mij. Ik vind dat iedereen een comfortabele, gezonde en duurzame geluidsomgeving verdient. In het onderwijs kan dit een behoorlijke uitdaging zijn maar is het essentieel voor het welzijn van leerlingen en docenten. Mijn passie ligt in het creëren van omgevingen, waar zowel plezier en creativiteit, als ook rust en focus aanwezig mogen zijn.

Goede geluidsomgeving als nieuwste leefstijlthema in organisaties

Over Heart2Hear

Rinkelende telefoons, kletsende collega’s, een ratelende printer, een koffiemachine die de bonen maalt en geroezemoes op de achtergrond. Zie je in die omgeving nog maar eens te focussen op je werk. Dat lukt meestal wel, maar voor het brein is het topsport. Want al die chaotische geluiden moeten worden weggedrukt om de concentratie te behouden.

Om ervoor te zorgen dat mensen tot hun pensioen vitaal kunnen werken, moet er daarom niet alleen aandacht zijn voor de vijf bekende leefstijlthema’s (bewegen, voeding, roken, mentale balans en alcohol & drugs), maar ook voor een goede geluidsomgeving. Organisaties die maatregelen treffen om hinderlijk geluid te reduceren, bieden hun werknemers een gezondere werkomgeving met een lagere psychosociale arbeidsbelasting.

Heart2Hear maakt geluid zichtbaar voor de mens in de organisatie. Naast een unieke vragenlijst en interviews gebeurt dat letterlijk met behulp van een geluidscamera. En door deze uitkomsten te koppelen aan beleving en emoties wordt het voor anderen beter inzichtelijk wat er nodig is om vitaler te (blijven) werken, beter met elkaar te communiceren. De kwaliteit van interactie telt.

Hinderlijk geluid kost veel energie en als dit langere tijd duurt noemen we dat geluidstress. Het is niet voor niets dat de World Health Organisation aandacht vestigt op de relatie tussen stress gerelateerde klachten en de kans op hart- en vaatziekten.

Tevreden klanten die je voor gingen

Klaar om dit onzichtbare probleem aan te pakken?

Plan direct onze kennismaking in.